به گزارش جام جم آنلاین همدان، علی سرخوش با اشاره به طرح توسعه گلخانهها در کبودراهنگ اظهار کرد: به دلیل محدودیت منابع آبی، طرح توسعه گلخانه و انتقال کشت سبزی و صیفی از فضای باز به فضای کنترل شده و گلخانهای از سیاستهای مهم وزارت جهاد کشاورزی به شمار میرود.
وی در ادامه اهمیت توسعه گلخانهها را برشمرد و افزود: امنیت غذایی بالا، کاهش تأثیر تغییرات اقلیمی و عوامل خسارتزای گیاهی، اشتغالزایی بالا، ارز آوری مطلوب و کنترل بازار از مزایای کشت گلخانهای است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کبودراهنگ با بیان اینکه در شهرستان استقبال کشاورزان برای احداث گلخانه سبزی و صیفی چشمگیر است یادآور شد: احداث گلخانه احتیاج به سرمایه گذاری هنگفتی دارد که از عهده کشاورزان خارج است از همین رو پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و دوره باز پرداخت بلندمدت در اجرای توسعه کشت گلخانهای کمک شایانی است.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار اخذ شده از شعب بانک کشاورزی کبودراهنگ به عنوان بانک تخصصی، در سال جاری بالاترین میزان تسهیلات پرداختی از منابع مختلف اعتباری از جمله بند الف تبصره ۱۸، الحاقی ماده ۵۲ و رونق تولید با مبلغی بیش از ۸۴ میلیارد تومان به بخش کشاورزی شهرستان بوده شده است.
سرخوش با تاکید بر اینکه بیش از ۵۸ میلیارد تومان از این مبلغ در راستای احداث، راهاندازی و تجهیز ۱۷ واحد گلخانهای پرداخت شده است تصریح کرد: این میزان تسهیلات مساحتی حدود ۶ هکتار گلخانه را در برگرفته است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر کبودراهنگ با دارا بودن ۶۹ واحد گلخانهای از شهرستانهای موفق این حوزه است گفت: این میزان گلخانه در مساحتی حدود ۴۰ هکتار، تولید بیش از ۱۴ هزار تن انواع محصولات سبزی و صیفی و اشتغالزایی مستقیم برای ۴۰۰ نفر سبب شده کبودراهنگ دومین شهرستان استان از نظر وسعت گلخانههای در دست بهرهبرداری شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کبودراهنگ یادآور شد: همچنین هفت واحد گلخانهای به مساحت حدود ۴.۴ هکتار با اشتغالزایی ۴۴ نفر در دست احداث است به طوری که بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
وی در ادامه تاکید کرد: پرونده تسهیلاتی برای ۴۹ واحد گلخانه نیز به مساحت ۳۰ هکتار و با پیشبینی اشتغالزایی ۳۰۰ نفر تشکیل و به مدیریت باغبانی استان به منظور معرفی به بانک ارسال شده است.
سرخوش از صدور پروانه تاسیس برای ۷۴ واحد گلخانهای به مساحت ۴۷ هکتار که آماده تشکیل پرونده تسهیلاتی هستند خبر داد و اضافه کرد: با لحاظ سطوح قید شده و نیاز هزینهای و تسهیلات احداث هر هکتار گلخانه، مبلغی معادل بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان است.
وی در پایان متذکر شد: همچنین دو شهرک گلخانهای جدید به مساحت بالغ بر ۴۰ هکتار نیز در روستاهای بشیکتپه و خالقوردی نیز در دست اقدام است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد